Startpagina » Fruitjuweeltjes recepten » Aardbeien ijs-cake

Aardbeien ijs-cake

(6-8 personen)

  • 1 l vanilleijs
  • 1 cake
  • 200 ml amaretto
  • 250 g amandelspijs (baukje)
  • 750 g aardbeien
  • 2 el honing
  • 2 el limonadesiroop (bosvruchten of grenadine)


cakevorm
plastic folie

Zet het ijs even voor gebruik in de koelkast zodat het zachter wordt. Leg een groot stuk plastic folie in de cakevorm. Snij de cake in plakken en bekleed de bodem en zijkanten van de vorm met 3/4 van de cake. Hou nog 1/4 cake achter.

Sprenkel de amaretto over de cake in de vorm. Snij de 3/4 van het amandelspijs in dunne plakjes en verdeel die over de cake. Hou 1/4 over. Maak de aardbeien schoon en pureer ze in de keukenmachine of door een zeef. Meng de honing door de aardbeienpuree. Schep de helft van het aardbeienmengsel door het ijs. Vul de cakevorm met het ijs. Leg de rest van het amandelspijs erop en de rest van de cake. Vouw het plastic folie dicht en en zet het tenminste 1 uur in de vriezer. Door de rest van het aardbeienmengsel meng je de limonadesiroop. Voor het opdienen snijd je dikke plakken en serveer je het met de aardbeiensaus.